divendres, 25 d’abril del 2014

Deva Victrix

Deva Victrix, va ser una ciutat legionària a la província romana de Britània. Va néixer sent un simple assentament i va anar evolucionant fins a convertir-se en la ciutat de Chester, capital del comptat de Cheshire (Anglaterra).   
La seva construcció se situa a la dècada dels 70 del segle I, quan la Legio II Adiutrix la va edificar per emprar-la com a fortalesa defensiva en el seu avenç contra la tribu que habitava al nord de l'illa.
Aquesta ciutat seguia l'estructura en quadrícula d'una ciutat romana, dos carrers principals (Cardo i Decumanus) que es creuaven al centre d'aquesta ciutat i envoltada per una muralla.



Com en totes les ciutats fundades pels romans, ells varen deixar  una gran petjada que encara perdura avui en dia, una molt peculiar mostra de la seva enginyeria, una muralla que envoltava tot el recinte de la ciutat on vivien els ciutadans, també els van deixar un gran amfiteatre el qual servia perquè els ciutadans i els legionaris anessin a distreure’s. Per desgràcia, d’aquest amfiteatre se’n conserva ben poc.



Restes de l'amfiteatre


                                                                                                                               Restes de la muralla

Una de les parts que es conserva d’aquest amfiteatre es l’altar a la deessa Nèmesi, la representació de la venjança i de la justícia divina

Altar de la deessa Nèmesi











Altar de la deessa Nèmis                                                                                    Deessa Nèmis


També es van descobrir uns lingots de plom a Chester que indiquen que la construcció de Deva es va iniciar l'any 74. És possible que s'haguessin construït anteriorment edificis militars a l'indret; encara que si hagués estat així,haurien estat demolits per tal de poder construir la fortalesa.





WEBGRAFIA 


http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2014/02/19/deva-victrix-la-roma-britanica-2/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Deva_Victrix

https://www.flickr.com/photos/carolemage/sets/72157632547911623/page2/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada