divendres, 25 d’abril del 2014

CAESAR AUGUSTA


Saragossa
A Saragossa hi ha mols monuments i molts objectes que s'han trobat i que han estat restaurats de l'Antiga romà. 

Plànol romà de Caesaraugusta, enquadrat en la Saragossa actual. Es pot veure el :



  • El decumanus maximus
  • El cardus maximus
  • El fòrum de Caesaraugusta
  • El port fluvial
  • Els banys públics
  • El teatre  
  • La muralla.


-El Carrer Jaume I (o carrer Sant Gil) és una de les principals del Casc Antic de Saragossa i un dels principals accessos a la plaça del Pilar. A més és un dels carrers més antigues i tradicionalment ha estat de les importants de la ciutat. En els temps de la Caesaraugusta romana pel seu recorregut circulava el Cardus Maximus (Cardo Màxim) que era juntament amb el Decumanus Maximus (Decumano Màxim), una de les dues carrers principals de la ciutat. A aquest carrer també se li denomina Sant Gil, per ser aquest el seu antic nom. Destaquen diversos monuments:



  • Església de Sant Gil: església del segle XV en la qual destaca la seva torre mudèjar i la seva façana barroca. 
  • Façana nord del Teatre Principal: és el principal teatre de la ciutat i aquesta façana és la més característica de l'edifici.

-El Fòrum romà de Caesaraugusta, va ser un complex de l'època romana construït en la Colònia Caesar Augusta, a la província Hispània Citerior Tarraconensis pertanyent a l'Imperi romà, actualment denominada Saragossa, sent capital de la comunitat autònoma d'Aragó, (Espanya).

-El Museu del Port Fluvial de Cesaraugusta és un espai en el qual es mostra l'antic port de la ciutat romana de Cesaraugusta, l'actual Saragossa, a Espanya. Està situat a la plaça Sant Bruno,  i conforma juntament amb el museu del Fòrum Romà, museu de les Termes i museu del Teatre Romà el circuit de museus arqueològics de Zaragoza es un espai en el qual es mostra l'antic port de la ciutat romana de Cesaraugusta, l'actual Saragossa, a Espanya. Està situat a la plaça Sant Bruno, 8 i conforma juntament amb el museu del Fòrum Romà, museu de les Termes i museu del Teatre Romà el circuit de museus arqueològics de Saragossa.


-El Museu de les Termes Públiques de Caesaraugusta se situa en el que va ser el centre de la ciutat de Caesaraugusta, en l'espai existent entre el Fòrum i el Teatre. En aquest lloc es van aixecar des del segle I a.C. i fins a començaments del segle IV dC, unes termes romanes de 

caràcter públic.

-El Teatre romà de Caesaraugusta és un teatre de l'època romana construït en la primera meitat del segle I d. C. (governs de Tiberio i Claudio) en Caesar Augusta, actual Saragossa. Tenia capacitat per a uns sis mil espectadors i seguia el model del teatre Marcelo de Roma.


-La Muralla romana de Saragossa, construïda en la Colònia Caesar Augusta, a la província Hispània Citerior Tarraconensis pertanyent a l'Imperi romà, actualment denominada Saragossa, sent capital de la comunitat autònoma d'Aragó


webgrafia:
http://www.wikipedia.org/
https://www.google.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada