dijous, 18 d’abril del 2013

                                              La deesa Hera (amb grec) o Juno (amb llatí).

-La seva representació és: solemne i majestuosa, a l'hora porta una mangrana o una rosella a la mà representant la sang i la mort, també els seus símbols representatius són la vaca, el paó i el lleó.

-En la mitologia grega, Hera era una deesa de l'Olimpo, reina dels déus i filla de Cronos i Rea.

-Ella, era la deesa de totes les dones casades, i en alguns casos del matrimoni.
I la representaven gelosa i vengativa sobretot amb les amants de Zeus.

-Quan ella encara era una nena, Rea la va entregar a Tetis i Horas, perque Cronos, devorava als seus fills.
Zeus era el seu home i el seu germà, però li era infidel, amb ell va tenir quatre fills que es deien Ares (déu de la guerra), Eris (deesa de la discòrdia), Hebe (deesa de la juventud) i Ilitia (deesa dels parts).

-Amb l'ajuda de la Mare Terra (Gea), Hera va tenir un altre fill anomenat Hefest (déu del foc), que era un monstre amb escates i els seus ulls lençaven foc al igual que la seva voca laba. Ella disgustada, el va espulsar de l'Olimpo, llavors ell es va vengar fent un tró màgic per a ella. Quan es va seure no es podia aixecar, llavors els altres déus van rogar-li que tornés a l'Olimpo, però ell es va negar repetidament  per haver-lo rebutjat, al final el déu Dionisi el va emborratxar i el va portar a l'Olimpo, llavors Hefest va lliberar a Hera després de rebre a la deesa Afrodita com a esposa.

-Hera, renovava la seva virginitat anualment en rtitus dels quals no se'n podia parlar.

Anècdotes seves.

-Ella, era la madrasta i enemiga de Heracles, a qui va possar dues serps al seu bressol mentre dormia, per a matar-lo, però les va agarfar amb les mans i les va escanyar. Després, va jugar amb elles.
Quan ell ja era gran la va ferir amb una fletxa de tres puntes al pit dret que li va deixar un dolor constant.

-Una ninfa anomenada Eco, va distreure a Hera de les aventures de Zeus, ella es va enterar i la va condemnar a pronunciar només les paraules que deien els altres (d'aquí ve el nostre eco).

-Una amant de Zeus estava embarassada, i com Hera es va enterar, li va dir que no podia dónar a llum en terra ferma, llavors Leto va anar a una illa flotant anomenada Delos i el va tenir allí, de nom, li va possar Apolo.

-Quan Hera va saber que Sémele (amant de Zeus), estava embarassada, es va disfressar de la seva cangur per demanar-li que Zeus li mostrés el seu aspecte vertader, ell es va veure obligat a fer-ho, i els seus trons i llamps, la van matar. Ell per a completar la gestació del nen, se'l va cusir al seu propi múscul.

-Zeus tenia una altra amant que era la princesa Ío, i per a ocultar-la, la va convertir en una bedella. Hera va sospitar, llavors li va dir que si li regalava, ell no es va poder negar, llavors ella se la va donar a Argos per a mantenir-la lluny de Zeus, aquest es va enterar i va manar a Hermes per a que el matés. Es va disfressar de pastor, i amb històries avorrides va fer que Argos es quedés dormit i el va matar amb una pedrada, així rescatant a Ío. Quan Hera es va enterar, va agafar els cent ulls i els va posar sobre el plumatge d'un paó. Per vengar-se, va fer que una mosca piqués a Ío, per a deixar-la sense on anar, va arrivar a Egipte i es va convertir en la sacerdotista de Isis.

-Zeus volia a Lamia (reina de Líbia), Hera la va transformar en un monstre i va matar als seus fills. Lamia va ser maldita amb la incapacitat de tancar els ulls per a que sempre estigués obsesionada amb la imatge dels seus fills morts, llavors Zeus li va concedir el dó de poder-se'ls treure per a descansar i després tornar a possar-se'ls. Ella sentia enveja d'altres mares i llavors devorava als seus fills.

                                                                                   Edifici.

Hi ha un edifici representat per a Hera, és un santuari en un temple tancat amb teulada, que posteriorment va ser reemplazat per un dels majors temples grecs de l'història.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada