dimarts, 4 de desembre del 2012

Alba Bernal Itálica.

Itálica és una anitiga ciutat romana situada actualmente en Santiponce (Sevilla).

Com podem veure, Itálica seguia el sistema hipodàmic, però quan es va ampliar, en comptes de fer-ho al voltant, ho va fer d’un costat. Per tant,el forum va deixar d'estar al centre de la ciutat. 

La ciutat estava tallada per els dos carrers principals: El cardo maximus i el decamus maximus.
Aquesta ciutat consta d'un circ, un teatre, un anfiteatre, termes i temples. 


El circ. No n'hi han dades arqueològiques de la seva existència, però sí que n'hi han mosaics que ens expliquen els jocs que es celebraven al circ.


Teatre:  
Tenia una capacitat per a 3.000 espectadors, i en ell es escenificaven representacions de obres tragiques, comiques i espectacles de mímica. Excepcionalment, es produien actuacions musicals i algún acte religiós, excepcionalment relacionats amb el culte del emperador.

Anfiteatre:
Té una capacitat de 25.000 espectadors. Disposava de tres nivells de gradierio. Sota el nivell del antic terra de fusta del anfiteatre havia un foso de servei per a els diferents espectacles de gladiadors i lluites contra feres.

Termes:
El conjunt termal l’utilitzaven els ciutadans de Itálica per rebre missatges, donar-se un bany d’aigua calenta, o freda i realizar exercicis, per participar en reunions amistoses o de negoci, escoltar poetes de moda i consultar la biblioteca.


EL TRAINEUM
El traineum es un temple dedicar al emperador Trajano. El temple estava ubicar en la zona mes alta de la ciutat en una plaça.

Casa de neptú
El seu tamany es el de una illa de cases de gran tamany.
Conté unes termes i habitacions decorades amb mosaics molt bonics.
Casa dels ocells
Té les dependències típiques de una domus tomana: A l’exterior, les tendes, una de elles amb horn, i en el interior, el vistíbul i les habitacions que s’organitzaben en torn al jardí porticat. Les habitacions principals tenen decorats amb mosaics molt ben conservats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada