dilluns, 13 de desembre del 2010

AQÜEDUCTE DELS MIRACLES DE MÉRIDA


L'Aqüeducte dels miracles es una de les canalitzacions que en época romana subministrava aigua a la ciutat de Emérita Augusta, l'actual Mèrida (Espanya)

Tenia com a funció principal subministrar aigua a l'Oest de la ciutat. El punt de captació d'aigua ( caput aquae) es situava en l'embassament de Proserpina. L'inici de la conducció es feia per una galeria subterrània, excavada en roca. I en la part final d'aquesta canalització es va haver de salvar el riu Albarregas, i per a això es van haver de construir uns arcs (arcuationes), que constitueixen la part més monumental de la construcció.

Al tram en el qual es va haver de recórrer a la construcció d'arcs, que s'allarguen 830 metres, amb una altura de 25 metres en la part més profunda de la vall del riu Albarregas.

Es compon de robusts, i a la vegada elegants pilars, en els quals alternen cinc filades de carreus de granit amb sengles filades de maó. Arcs a diferents altures van enllaçant els pilars, el nucli dels quals és d' opus caementicium. Els arcs d'enllaç són de maó, excepte el que salva el cabal del riu Albarregas, que té les dovelles de granit molt bé treballades. Són encara 73 els pilars que romanen més o menys deteriorats.

Aquesta obra, es va considerar un miracle que els pilars es conservessin en gran mesura encara en peus.

Aquesta construcció es dataria aproximadament en època Claudia o dels Flavios, és a dir segle I d. C.


http://es.wikipedia.org/wiki/Acueducto_de_los_Milagros

Marta.V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada